tirsdag den 5. april 2011

Når man ikke har noget at lave

Gysertema

I sidste uge havde vi linieuge med temaet gyser. Vi blev kylet ud i en spejderhytte i Glumsø (?) for at filme. Der var helt vildt flot, og min gruppe lavede nogle vildt gode optagelser. Desværre var det blevet ret mørkt, så da vi lagde det hele over på computeren var det kun under halvdelen vi kunne bruge. Men vi fik alligevel lavet en pænt god film :D

Her er traileren til min gruppes gyserfilm. Har intet med filmen at gøre overhovedet xD Men ret sjovt at lege med det nye trailerprogram, der ligger på vores computere^^




mandag den 4. april 2011

Thorfinns fremtid

Okay okay. Jeg indrømmer det. Flakkebjerg efterskoles hjemmeside er total forældet og til dels misvisende.
Men skolen har betalt en bondegård og fire ekstra heste for.. Hvad kaldte de det? Jeg vil ikke skrive noget forkert, men det har noget at gøre med, at skolen skal kigge på nogle ting, der skal måske skal laves om på. Der bliver tænkt og tænkt og tænkt over, hvad det er er, der gør at vi er så specielle, hvad betyder det egentlig at vi lægger vægt på bæredygtighed, osv. osv.

Da Tina ikke var her i dag til grenfag (marketing) kom vores kære forstander, Jan, og snakkede med os om alle de her ting. Og så så vi på nogle af emnerne, der var blevet sat spørgsmålstegn ved. Jeg havde så meget at sige! Men da Jan også er min "familiefar" - altså, han er den ene kontaktlærer i vores "familie" - kender han lidt til mig, og jeg tror ærlig talt at han helst vil have, at jeg bare tier stille. Hver gang jeg åbner munden og han rent faktisk lytter til, hvad jeg har at sige, får han sådan et specielt udtryk i ansigtet. Sådan et lille smil med hævede øjenbryn. Kender i det? Og det er vitterligt hver eneste gang jeg siger noget!

Og jeg har en hel masse relevante og efter min mening fornuftige ting at sige om det her emne. Jeg mener, jeg er sgu da elev på skolen for fa'en, jeg ved da hvad da jeg snakker om. Men det er ikke så ofte som jeg ville ønske, at han lytter til hvad jeg har at sige. Og fordi det ikke er så tit, at han lytter, så vil jeg super gerne sige et eller andet mega velformuleret som han kunne bruge til noget (og som ville få ham til for søren at lytte til, hvad jeg har at sige for fremtiden også)

Nå, men det handler altså også om vores kære Thorfinn. Vores logo. Han er næsten skolens brand! Og lærerne vil måske afskaffe ham! ARGH! Jeg bliver seriøst sindssyg, hvis vi skal have sådan et kønsløst logo som så mange efterskoler har. Sådan noget ligegyldigt som en regnbue, nogle cirkler eller et træ..

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at de synes, han er for 70'er agtig på den dårlige måde. Det er han jo!.. Men på den gode måde! Skolen blev jo til i 1970'erne.
Thorfinn blev foræret til skolen af tegneren Claus Deleuran i 1978 så hut jeg visker. Thorfinn ER fra 70'erne. Men han er for mig det, der gjorde skolen til noget specielt, da jeg skulle vælge efterskole. Man kigger på nogle forskellige efterskolehjemmesider, og så falder man over Thorfinn og tænker "Hov hov. Tøv en kende" For her har vi en person. En karakter. Og det giver bare skolen en speciel form for.. et eller andet. For her er der ligesom noget, man kan sætte sig ind i. Jah, okay, det kan godt være at han går i noget lidt gammeldags tøj, men det er sgu da det, der er det fede. Thorfinn gør indtryk fordi han er en del af skolens historie. (OG det viser også at skolen er gammel, og det er der mange forældre der kan lide, for så har de god erfaring)
Da jeg så Thorfinn tænkte jeg, at her var der plads til de anderledes tilbagelænede personer, der er åbne og giver plads til folk, der måske ikke er som dem. Og det faldt jeg altså for. For jeg ledte efter en garanti for, at jeg ikke straks blev proppet i en boks.

Men det er selvfølgelig ikke logoets skyld, at jeg meldte mig til. Jeg besøgte skolen og jeg elskede at der var "nordisk mytologi-tema" og at auditoriet hed Yggdrasil og klasseværelserne hed "Valhalla, Frejas sal, Urd, Verdande" osv. Og det giver da også noget specielt at fysik/kemi lokalet bliver kaldt for Loke. Der er sgu da aldrig nogen, der siger at de sætter film på i auditoriet. Der er film i Yggdrasil. Bum. Sådan er dét. Nordisk mytologi er et genialt tema. Jeg mener, der er der ingen efterskoler, der kalder deres auditorie for auditoriet. Jeg har hørt at Kerteminde's bliver kaldt for "Hullet" og jeg ved at Rantzausminde's også har et specielt navn.

Skal vi nu til at modaniseres og normaliseres? Nu må jeg le. Jeg klæder mig ud som Søren Pind. Så kald mig Konservativ.

Men søde Jan, der findes altså en smart blanding af gamle traditioner og nye ting. Og det synes jeg ikke, at man behøver at betale en mand med speciale i brainstorms, som garanteret ikke ved en pind om efterskoler til at fortælle. Hvad i alverden ved han om det? Har han selv prøvet at gå på efterskole? Ved han hvad det betyder at have et logo som Thorfinn? Hvorfor skal vi enten droppe nordisk mytologi-temaet eller "køre det helt ud!". Det fungerer ganske udemærket som det gør nu. Det er fedt at vi ikke bare bor i familie 1,2,3,4,5,6,7,8, og 9, men i Folkvang, Noatun, Alfheim, Bilskirner, Vanaheim, Trudvang, Breidablik, Jotunheim og Nifelheim.
Og ja, det tager et stykke tid at lære navnene at kende. Men det tager også tid at lære hinanden at kende. Og det har sin charme, det har det altså.

Det, der er besværligt, det er når vores forstander skriver "prolog" i Flakkes årsblad. Er der nogen, der talt hvor mange kommaer der er i de sætninger? Er der overhovedet nogen af os unge, der forstår noget af det? Jeg gør først efter jeg har læst det hele fire gange. Og jeg går alligevel på medielinjen.

Thorfinn!
-Ida